Killer Bee och Needlenoose Mega Mutants TMNT (Playmates 1990)


Det är svårt att vet vart man ska börja när Teenage Mutan Ninja Turtles är en sådan fet linje, håller på en idag och det finns tonvis med grejer att både säga och minnas från denna underbara värld. Men jag tänker fokusera på några av skapelserna som jag tycker sticker ut lite mer, har allt man kan kräva av en TMNT karaktär och som är så pass skruvad att det blir svårt att motstå. Killer Bee och Needlenoose är bland de mest skruvade någonsin och enligt mig så finns det inget som säger tidigt 90-tal så mycket förutom Toxic Crusaders.
 
 
Killer Bee är favoriten om jag får välja då han är den onda och har även denna gång gjorts lite coolare än Needlenoose då han mest är wacky. Första intrycket är de helt galna ögonen, slemmet runt munnen och hans lilla fängelsemössa.
 

Färgerna är fenomenala, vart ska man fokusera? Älskar att han har elektriska stolen på ryggen och en rejäl bakkropp med skotthål i. Även de stora transparanta vingarna har skotthål, kan man få för mycket? Man undra hur mycket knark det fanns när det första brainstorm mötet uppe på Playmates kontor drog igång, jag vet i alla fall att jag hade betalat för att sitta med. Vapenmässigt så har han en motorsåg som är helt flippat, saknar ett gevär, handklovar och en 8-ball med kedja som tillsammans blir en jäkla soppa , en underbar soppa.
 

En fet kanon på ryggen skadar inte heller, gadden ser ut att vara fastnitad av plåt och är helt transparant den också. Döskalledetaljen på vingarna är verkligen grädde på moset! Tror vi är uppe i 10-12 olika färgnyanser.
 

Needlenoose är en gigantisk muterad mygga som är god och kompis med turtlarna, speciellt Donatello. Han ger som sagt ett lite mer knäppt intryck och känns inte lika farlig, dock är han ascool.
 

Lika svårt att fokusera här med, det är rätt mycket att se! En rejäl stol som föreställer en tunga som har en styrspak med kanon framför sig. Vingar med skotthål som har snygga detaljer samt missiler på benen. Fattas en sköld/visir vid kanonen och hans automatvapen.
 

En stor motor i bak med sköldpaddsdetaljer, mycket snyggt och man hintar att han är med dom goda. Stor gul stjärt med synliga ådror. Bandage runt vissa ben, sköna bonusdetaljer. Färger som går bananas här med,gillas!
 

Snygg boxart som vanligt, en fotsoldat som rider Killer Bee - The Psychotic Stinging Pollinating Punk!. Med en text som lyder "Mega Mutants, biggest & most bizzare mutants ever" Jag håller med! 
 

Tydlig beskrivning på alla delar och rätt så mycket textfakta.
 

Ritningen som följer med.
 

Lika fet som Killer Bee's, här ser vi Donatello som tyglar Needlenoose - The Bloodsucking Military Mutant Mosquito!
 

Mycket tydligt på baksidan av boxen
 
 
Ritningen för Needlenoose.
 
Även denna Secret Sewer Map kan följa med! Finns flera.
 
Ja fy fasen ni kids som växer upp idag, jag beklagar verkligen då detta är en milstolpe i både TMNT linjen och i hela leksaksvärlden. Köp och åter köp då dessa är sjukt lekvänliga och rejält kaxiga i samlarhyllan, displaya blev helt plötsligt rätt så enkelt.
 
/Chris