Stretch Screamers Oozers (Toy Quest/Manley Toys 2001)

 
Nu kickar vi in dörren till julen och brassar på med Stretch Screamers OOZERS! Men nu har jag väl ramlat och slagit huvudet tänker ni, en linje från 2001? Jag brukar ju förespråka åren 1980-1996 som är vintage. Alldeles riktigt! Dock finns det undantag i tidslinjen där man bara måste kliva in och säga: "Det här är fantastiskt,vintage eller ej" Men det handlar mest om att det är min egen barndoms-epok.
 
Stretch Screamers Oozers är inget annat än att man har tagit Stretch Armstrongs enastående förmåga att tänja ut sig som ett gigantiskt hubba-bubba korsat med grossvågen från slutet av 80-talet i form av ett stort monster eller insekt.
 
De finns fyra stycken Stretch Screamers Oozers: Slobber,Drooler,Gunk och Sludge
 
Personligen så hade jag gärna sett att dessa dök upp under grossvågen istället, helt baserad på att de kunde vara förespråkare tillsammans med Madballs, Garbage Pail Kids och Toxic Crusaders som några exempel. Dock har tillverkaren stake nog att producera dessa härliga skapelse i en tid då ingen bryr sig om varken slime eller att man kan dra skiten ur en leksak.
På sätt och vis har jag fel i en sak, slime är tidlöst och ständigt aktuell även om mobiltelefoner och ipod's hade gjort sin inverkan på 2000-talet. Att få mata något stort och äckligt med slime för att sedan trycka ut det hela får ju den centrala pojknerven att vandra genom kroppen som en ständigt pågående orgasm som tar nya höjder.
 
Det är en jäkla tur att killar har någon inbyggd känsla över att detta är det bästa i hela världen, även när man blir äldre. Ni tjejer kanske säger " du menar att vara barnslig?" Ja det finns fler benämningar "att vara awesome" funkar också. När man slutar att vara awesome så kan du lika gärna köpa en gammal kofta och snaska på bridgeblandning i ett hörn där ingen varken ser eller hör dig.
 
Om vi tittar lite på hur dessa slimedrypande jättemonster ser ut då
Bara lådan har de gjort ett bra jobb med då man inte kan gå miste om att det är slime och många härliga lektimmar som väntar. Stort fönster så man ser monstret tydligt och peppande små textrader som gör att kids i åldern 4-11 år bara vill slita upp förpackningen. (Se. män runt 30 år också)
 
Har bättre bilder på Drooler eftersom jag lyckades få hem han från det stora landet US and A.
Baksidan bjuder på en maffig bild där Drooler har fått en överdos av slime och där det framkommer mer att han kan göra ljudeffekter minnsan. På framsidan så finns det en liten rund öppning där man kan trycka han på magen för att testa hur han låter. "Try Me" kan ju även betyda, du ska få se vad jag går för när jag kommer ut ur förpackningen. Här kan vi även se vad hela paketet innehåller samt reklam för de andra bjässarna i linjen.
Tryck på dem tills de slajmar, tänj ut dem tills de skriker, låter som rådet jag fick av far när jag skulle börja dejta tjejer. På engelska blir det klart tuffare.
Det här är tillbehören som följer med:
 
En burk slime
Ett litet flygplan
En liten pansarvagn
 
Jag får ju direkt känslan att det är en King-Kong grej på gång, att både flygplanet och pansarvagnen ska försöka stoppa monstret när man leker med den. Oväntat och lite kul då man skapar en till lekmöjlighet och man kan köra igång direkt.
Slimet är inte speciellt trögflytande då det annars kan tendera till att fastna inne i kroppen, dock ska alla slimemonstersugna veta att det inte räcker med en burk slime till en sådan best. I reklamen så använder de säkert 3-4 burkar för att få till ett bra resultat vid plåtningen.
Fråga Matt (Dinosaur Dracula) han var måttligt road över att en burk slime bara försvann i kroppen och att monstret satt fast med sjukt mycket trådar. Sen att han saknar tålamod och verkar ha full ADHD är en annan femma. Gör fortfarande ont i mig när han sliter sönder förpackningen till Gunk.
Kan hålla med om att han satt fast men det är väl bra i samlarsynpunkt.
Drooler är lite som Big Franks oönskade lillebror som har ett ihåligt och galet fejs som man bara älskar, stora labbar med klor, ett par slitna frankenstein-shorts och en sko. Något annat vill man ju inte ha.
Big Frank (se tidigare blogginlägg)
Sex möjliga slimeöppningar i ansiktet. Lite cartoonish och gummiaktiga är han också.
Så ser det ut i praktiken och när man jobbar på förskola.
Lite "här kommer jag" och "vad blir det för mat" Skön ölmage har han också. Lägg märke till foten då jag tycker den är lite platt och kantig, hade pjäsen släppts på 80-90 talet så hade foten varit snyggare.
Vid huvudet så ser vi en bra placerad öppning för slimet med en stor skruvkork gömt i frillan. En rejäl ryggtavla som visar att han är stark. Nedan för hålet där han blåttar ena skinkan finns högtalaren för alla sköna ljud som kommer ur han.
Så ser slimehålet ut.
Toy Quest loggan.
På andra foten så finns batteriluckan som är format som spader (säger man så?) knepigt hur som helst.
Sen kan man stänga av hans ljud med en vanlig on och off knapp.
 
För att summera så går det som vintagesamlare att hitta gobitar längre fram i tidslinjen om man letar bra, kan verkligen rekommendera denna spinoff-linje om du gillar Stretch Screamers franchisen eller bara älskar slime och gross. Det finns rätt många andra Stretch Screamers på marknaden som är skojiga men inget som går upp mot dessa utstickande slimemonster kan jag tycka. De går att få tag i på ebay lite då och då, priset kan springa i väg ordentligt med frakt till Sverige.
 
Har du plats för dessa missfoster så tveka inte och ska du använda dem så köp mer slime!
 
/Chris
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg