Reklam från barndomen del 2


 En leksakstidning i mittenuppslaget av Kalle Anka&Co vid namn Playmix.
 

My Little Pony och Dolly Suprise
 
 
TOMY för de minsta barnen och Fluffits pennor som man kan skriva med på massa material.
 
 
Sköna sällskapsspel som tex. Pop up Pirate och Hungry Hippo eller som det blir på svengelska "Hungrige Hippo"
 
 
 Nu snackar vi! Transformers, Duck Tales dockor och kom någon ihåg våran egen Grimmy?
 
 

Play-Doh! Fanns bra många möjligheter att leka med denna roliga lera. Kommer ihåg tävlingen där man ska gissa beståndsdelarna till detta konstiga djur som består av delar från bla. Disney. My Little Pony,Turtles och Transformers.
 
 
Vilka minnen! Jag tänker direkt på mormor och morfar när jag ser denna reklam då jag fick den jämt till glass där, hemma var det pappa som bestämde och då var O'hoj chokladsås alldeles för dyr så han gjorde en variant på antingen o'boy eller kakao. För det mesta så fick han till det men ibland var jag nära och packa väskan för att dra till mormor och morfar. Marängsviss med O'hoj chokladsås är ett fantastiskt barndomsminne, utan banan då givetvis. Kul att se Slotts som tillverkare och inte Marabou som det är idag om jag inte missminner mig.
 

Radiostyrda bilar var ju givet när man var liten, här ser vi en Hi-Jacker från Tyco som även var ansvariga för de coola bilbanorna på den tiden. Hade några skapliga när jag var mindre, dock förändrades det snabbt när jag fick en tävlingsbil som gick asfort och körde sönder den direkt ute på parkeringen kom jag ihåg. Kort där efter så tröttnade jag.
 

Kinder överraskning som håller sig kvar än är ju ett kärt minne då det fanns många olika figurteman att samla på, lejon, pingviner you name it. Var alltid någon som man ansåg mer värd som man skulle ha. Fick man byggsatser så var man lite besviken.
 

50-öres tuggumin! Tror alla 80 och 90-talister har något roligt eller minnesvärt att säga om dessa!
Otaliga stunder man gått till kiosken och köpt på sig en bunt och när man sålde på mellanstadiediscon.
 

Jenka och Funny var några av mina favoriter, det var lite "hårdrock" att tugga Shake, lakrits hade inte riktigt bitit sig fast på smaklökarna då.
 

Fanns rätt många ändå, vilka vill du ha? - Det där med spöket på eller den blå vita med tornadon, man var dålig på namn men visste exakt hur varje smakade osv. Har lyckats fått tag i alla 50-öres tuggummin (dock bara pappret) för en tid sedan som jag kan scanna in vid nått tillfälle.
 

Beskrivningen i reklamen är sjukt bra, som om jag själv hade skrivit det! Saknar när man fick använda sig av humor utan att någon blev kränkt. Tom&Jerry kex har en speciell plats i hjärtat. Finns kvar men upplever inte att de smakar lika som förr. Antingen har de ändrat receptet eller så har jag helt enkelt blivit gammal.
 

Denna chokladbit stod högt i kurs när jag var liten, så fort jag fick pengar över så gick jag och köpte en Score, så jävla god, skulle göra mycket för att få äta en igen. Har ingen aning om hur många jag har tryckt i mig men det var en del....borde blivit guldkund hos Konsum.
 
/Chris
 
Visa fler inlägg