Cadillacs and Dinosaurs (Tyco 1993)

Oboy...Man tror man har sett allt sen dyker det upp linjer som Cadillacs and Dinosaurs, det är bara en sådan usel ide att det är lika bra att lägga ner från första början. Jag såg lite av den tecknade serien på antingen Sky Channel eller Childrens Channel som liten och till och med då så sög den. Men spelet då som Capcom ligger bakom? Capcom har sjukt bra spel på sitt samvete och jag tror att Cadillacs and Dinosaurs hade haft en chans om det inte vore för att det ÄR Final Fight med andra kläder, vapen och att man har slängt in lite dinosarier. Dock är det rätt kul att kötta i det spelet men att kalla det för något eget är bara fel.
 

Leksakerna däremot är väl något eget i alla fall? NEJ! Likasom med Capcom så har Tyco återanvänt dinosar från sin egen kick ass linje Dino Riders men gjort figurer baserade på karaktärerna i från serietidningen/tv-serien. Lite tacky men ekonomiskt och fullkomligt underbart för oss som vill ha udda grejer i vuxen ålder, linjen har lagrats som en fin whiskey då folk har vänt på kartongerna i leksaksaffärerna eller thriftshopparna i åratal och suckat precis som man gör med buteljerna på ett destilleri, där har vi kvitto på en mognad som bär frukt när dagen är kommen för framtida nostalgisamlare.
 
Baserad på serietidningen Xenozoic Tales av Mark Schultz
 
Ploten lyder:
 "Serien följer Jack Tenrec och hans besättning av ekologiska frihetskämpar som kallas " Mechanics " .Hans för det mesta ovilliga följeslagare är den utländska ambassadören Hannah Dundee . Hon anställer Jack som en förbindelse medan hon försöker skapa tydlig kommunikation mellan hennes land och den moderna civilisationen.Tillsammans konfronterar de allvarliga frågor som den futuristiska miljö som mänskligheten har kommit att bebo. Jack och hans crew slåss emot oppositionen som består av elaka guvernörer och Hammer Terhune gäng."
 
Kan tilläggas att Jack Tenric är en garagemekaniker som gillar att skruva på äldre bilar och Hammer Terhune är en tjuvskytt och tillsammans med sina bröder bildar "gänget"
 Blev en egen serietidningen med
 
Tv-serien visades mellan 1993-1994 och varade 1 säsong med 13 avsnitt.

Det gjordes endast 6 figurer till leksakslinjen:
 
  • Jack Tenric
  • Jungle Fighting Jack Tenric
  • Hannah Dundee
  • Mustapha Cairo
  • Hammer Terhune
  • Vice Terhune

Dinosarierna i tv-serien har egna namn och inte de vetenskapliga namn som de fått så det heter tex.:

Cutter, Shivet , Mack ,Sandbuck och Whiptale för att nämna några.

Finns även intelligenta ödlor i serien som kallas för "Griths"

Endast 4 dinosaurier finns till leksaklinjen:

 Mack - Triceratops
 
 Hermes - Allosaurus
 
 Kentrosaurus (hittar inget namn på denna)
 
 
 
Zeke - Pterodactyl/Quetzalcoatlus
 
 Vacker målning som fångar hela serien.
 
 
Bara 3 fordon gjordes av Tyco:
 
Jack's Cadillac
 
 
Hammer's Tribike
 
 Jack's Glider
 
 Jack's Garage var aldrig ett playset som såg dagens ljus tyvärr.
 
 
 En screenshot på Cadillacs and Dinosaurs som spel så ni får se hur likt det är Final Fight.
 
 Här är alla fiender i själva spelet!
 
Final Fight , ett av dom bästa Walk&Punch spelen!
 
Även om jag gillade dinosaurier mer än något annat när jag var liten så är detta rätt svårsmält som 10 åring om det inte var för Jack's Cadillac som är något av en pärla i serien och linjen. Nu hade man inte en suck på dessa leksaker som liten men jag baserade allt på vad jag såg från den tecknade serien.
 
Leksakerna må vara en nödlösning men är riktigt coola nu när man blandar ihop storyn, spelet och Dino Riders grunden så blir det en gryta helt i min smak! Inte så värst mycket hype om man jämför med andra kortlivade linjer så den är ganska prisvärd även på ebay.
 
Länge leve konstiga och innovativa påfund!
 
/Chris
 
Visa fler inlägg