Giant Bebop och Rocksteady aka "Giant Bad Boys" TMNT (Playmates 1991)


Blir favoritskurkar från en av vår tids bästa leksakslinje bättre när dom ökar markant i storlek? Hell Yeah här snackar vi om två stycken riktiga juveler i samlingen då de inte bara var ovanliga i själva linjen utan rejält sällsynta som samlarobjekt med. Från Shredders lilla experiment i första avsnittet "Turtle Tracks" från 1987 till kommande TMNT filmen så håller dom än dessa två herrar, lika korkade som vanligt men förbannat tuffa.
 

Till en början så var dom helt vanliga snubbar i ett gäng på gatan som inte hade nå bättre för sig än att skapa problemas. Med Shredder som arbetsgivare så hade de samtidigt inte så värst mycket att säga till om heller. Shredder var less efter ett nederlag mot turtlarna att han ville experimentera med några utav gängets medlemmar för att skapa något som kunde krossa turtlarna. Det fick bli Rocksteady som var en kort vit man med kamouflagebyxor och Bebop som var en lång affroamerikan med en lila tuppkam.
 

Bebop blev muterad till ett mänskligt vårtsvin och Rocksteady blev muterad till en mänsklig noshörning.
Shredder hade nu i åtanken att dessa skapelser skulle rädda han emot framtida fiaskon när de stred mot turtlarna, visserligen blev de mycket större och starkare av experimentet men deras hjärnor var lika usel som tidigare.
 
 
Bebop är en typ av Jazz medan Rocksteady är en Jamaikansk musikstil, därav namnen.

Sen är resten historia! Nu till actionfigurerna.
 
Som figurer så dök dom upp under den första vågen 1988 och var två av original figurerna som vi alla älskade.
 

 
Bebop MOC
 
Bebop kom med en "Turtle Shell Drill" (en stor borrmaskin med sikte) , en stor dubbeleggad kniv Fairbairn-Sykes stil och ett soptunnelock som sköld.
 
Rocksteady MOC
 

Rocksteady kom med ett  "Retromutagen Rifle" som är avbildat av en US Army M60 maskingevär , en "Turtle Carver Knife" typ samma sorts kniv som Rambo hade samt ett "Manhole Cover Shield i korta drag brunnslock. Bältet som följer med har turtleskal som hänger runt som souvenirer, kaxigt!
 
 
Såhär ser en "Giant Badboys" MIB ut, jävligt fet vettu.
 

Bebop som jätte är inget annat än grymt, en exakt kopia av original figuren, skillnaden är att endast huvudvapnet följer med, alltså "Turtle Shell Drill"
 

Baksidan av Bebop med hans lillkompis Slash som är med som storleksjämförelse.
 

Jätte Rocksteady med sitt feta "Retromutagen Rifle" som han får nöja sig med, inget bälte heller. Dock samma utformning som tidigare.
 

Rocksteady är också polare med Slash, visste ni att han var Bebops tamsköldpadda innan Shredder muterade den?
 

Grejen med dessa skönheter är att dom är ganska svåra som ovan nämnt men du kan absolut hitta dom ibland, dock så är dom 8 av 10 gånger utan sina vapen. Med vapen är skitsvårt att hitta och samlare vet det och kan ta mycket för bara vapnet. De är större än en Iphone i jämförelse! Så hittar du en badboy med vapen, slå till!
 

Fan alltså denna tisha vill jag ha, de har inga problem att göra en t-shirt snygg.
 

Men är det något man minns så var det när man spöade skiten ut dom när man mötte dom på NES i Turtles 2 The Arcade Game, good times!
 

Något som hade varit coolt är ju om de fanns som actionfigurer innan de blev muterade, detta är riktigt snygga prototyper som är skapade av en som heter Sarah som hänger på Figure Realm. Hon använde sig av "Toon Turtles" - Toon Burne (Rocksteady) och Zak (Bebop). Ej till salu, hängläpp på den!
 

En tidig bild på hur Knocke och Smocke kommer se ut i nya filmen! Då kanske till och med jag kan se nya turtles som är en sann bakåtsträvare och finsmakare när det gäller vintage.
 
Svenska Bebop och Rocksteady!
 
/Chris