Battle Brawlers (Kenner 1986) - Late night special

Det är så kul att blogga att jag slänger in en "late night special" , det finns så många bloggar på engelska och så få på svenska men vissa fraser passar inge vidare, vi har ett fult språk så räkna med lite svengelska och massa "lånefraser" Nattspecial, ni hör ju själva? Nu till huvudpersonerna!
 
 
Battle Brawlers kom 1986 och är en linje i från Kenner som vi alla vet var helt fantastiska på att göra figurer och dessa är inget undantag. Den består endast av två monster Hammertail och Crackarm  som mäter ca 35 cm och är orörliga förutom vissa delar som att Hammertail har sin svans och Crackarm har sina armar. Deras namn ger en hint om vad figuren har för "actionmove" eller specialare och syftet är att med deras "actionmoves" få den andre att tappa sin kroppsdel i en fight.
 

Båda figurerna har attackzoner, Crackarm har sina på hornen och Hammertail har sina i sidorna och när dessa blir träffad så tappar vederbörande sin kroppsdel och man är torsk. Går även om man är lite finurlig och våldsam att direkt kötta av en kroppsdel, klart roligare!
 
Min favorit är helt klart Hammertail då han attackerar som en skorpion ("whip lash") och har en mer effektiv move, dock ser Crackarm mycket farligare och ondare ut men hans move är "smashing fists" men påminner mer om att man får ett "headlock" från en alkis.
 

Det här är fina rariteter som blir allt svårare att få tag i, åtminstone om man ska ha båda, prismässigt är det väldigt varierande då de går ner i pris om det finns fler ute vilket sällan händer annars är de dyra. Skicket verkar variera med och man vill ju gärna ha fungerande pjäser men skulle jag välja så blir det lätt Crackarm då han är ascool att displaya även om han skulle vara defekt.
 
Kortlivad linje som är ett måste om man gillar monster, kenner och ha något udda i hyllan!
 
/Chris
 
 
 
Här kommer en liten video!