Reklam från barndomen del 3

 
Om ni vill ha mer så ska ni få MER! Jag saknar många förpackningars utseende och form även om många av dåtidens utformningar var både fula och opraktiska. Här har vi en MER-glasflaska som var riktigt god att dricka ur kall, alla kan väl hålla med om att glasflaska ger den bästa känslan en varm sommardag jämfört med den metalliska smaken från en bruk eller en plastflaska utan karaktär. Kapsylen som man drar av är bara en skön bonus. Snart finns det bara tråkiga masstillverkade alternativ kvar.

Jag växte upp med 2:a och 3:e vågen inom skateboard och det var en fantastisk tid även om jag sög på att åka så var hela livsstilen väldigt bekymmerslöst, fanns riktigt coola grejer och man spenderade mycket tid ute. Reklamen var lite blygsam till en början innan allt blomstrade och alla skulle åka och ha kläderna.
 

Skateboard var överallt och på 90-talet så var det streetstilen som kom starkt men vi som fick budgetvarianten till en början hade en skateboard som på bilden, stenhård bräda som var en blandning av vert och streetbräda som hade kunnat varit ett sammarbete med föräldrarföreningen då det var skydd och bromklossar över hela brädan. Här kunde man vinna! "Skriv också vad du vill vinna:" Skateboard" ELLER "Våffeljärn"
 
Undrar hur många vinnare som valde våffeljärn? Tror till och med tjejerna dissade Farmor Ankas våfflor. Kunde ju ha varit ett lite roliga alternativ till tjejerna kan jag tycka. Även om tjejer givetvis kan vara intresserad av skateboard också.
 

Här har vi en typisk tjejleksak från det glada 90-talet, Sindy var stor på den tiden! "Hot Blades" wow!
Snygg stil skulle det vara, känns lite stelt men jag beundrar ändå klädvalet och den smidiga bärbara Cd-spelare.
Inlines hade gjort entre och man såg lite coolare ut än när man hade de äldre rullgrillorna. "Naturligtvis har Sindy också knäskydd" Fin tanke! Men vart är hjälmen?  - "Ser du vilket vackert hårsvall Sindy har"? -  "Då förstår du också att vi inte kan sälja henne med hjälmfrilla". 
 

Hur mycket jag än älskar 80 och 90-talet så var en del klädstilar under all kritik, på den här tiden var det inge konstigt att posera i tjocktröjor med ostbågsreklam på och fortfarande vara cool. Känns som de indirekt frågar om du vill ha tjejen till vänster "Mild" eller "Vild"? Men som de sen skriver i mindre stil så är det faktiskt en smaksak, kan faktiskt hålla med på den. Jag vill ju ha lite av båda delarna framför tvn eller i sängen. Killen har solglasögon för det var lag på det i början av 90-talet.
 

Här har vi en till goding! "hi hi vi har chips och du får inte smaka, bara de coola kidsen som får det" Eller att du började hänga i hoodet och lyssnar helt plötsligt på New Kids on the Block samt har bakvänd keps, ja du kan få allt det där men först lär du köpa chips, helst Dill&Gräslök. Är de på gymmet? Ja menar hon har träningsbyxor och lillkillen har träningshandskar (även om avklippta fingrar på vantar på 80-talet var mode), den andre ser ut att lyfta lite skrot i smyg. Påsarna är snygga i alla fall!
 

Finns mycket att säga om McDonalds, men under vissa år på 90-talet så hade de roliga leksaker i happy mealen! McRobots är ett sådant exempel, transformers i form av deras olika produkter och visst är det smart då det gynnar dom själva och vi som älskar transformers.
 

En lite udda linje HOOK som jag själv aldrig hade men tycker är lite kul nu i efterhand, från filmen med samma namn. Mattel 1991. Här har ni en reklamfilm.
 
 
/Chris